Voeding, wie bepaalt?

little girl cooks

Als ouder bepaal je wát je kind eet. Je kind bepaalt hoeveel. Maar hoe houd je dat vol als je kind ééns per week een hele dag bij je (schoon)ouders is?

Bespreek regelmatig met je (schoon)ouders wat je belangrijk vindt wat betreft de voeding van je kind. Als je zoon of dochter nog heel jong is, is het logisch dat je niet wil dat je kind zoete drankjes krijgt of snoep/koek krijgt.

Opvoedtaak
Geef aan dat je begrijpt dat opa’s en oma’s de kleinkinderen graag verwennen en dat dat tot op zekere hoogte ook mag, maar dat ze als oppasopa en oppasoma ook een opvoedtaak hebben. Daarbij mogen je ouders ook weten dat je kinderen veel gelukkiger maakt met liefde en aandacht dan met cadeautjes en snoepjes.

En: laat het los! Zeker als je kind al iets ouder is maakt het echt niet zoveel uit als ze soms iets lekkers toegestopt krijgen.

Dit artikel is onderdeel van de campagne 'Opa en oma, bedankt!' Volg ons op Facebook, zet opa en oma in het zonnetje en maak kans op een fotoshoot! De win-actie loopt van 11 september t/m 1 oktober.

Bij jou in de buurt

Cursus Bewust Opvoeden
20 oktober 2020