Veiligheid, geweld en mishandeling

shame

Kinderen

www.kindermishandeling.nl 
Informatie over kindermishandeling voor jongeren en ouders.

www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl
Je zorgen maken om een kind, volwassene of ouder is niet fijn. Helemaal niet als die zorgen gaan over huiselijk geweld. Maar juist jij kunt iets doen. Ook als je twijfelt. Kijk naar de signalen waar je op kunt letten, praat erover en vraag om hulp.

Algemeen

www.veiligsamen.nl 
Deze site is voor iedereen die spanning of geweld in zijn/ haar relatie wil aanpakken. Je kunt online vragen stellen aan een hulpverlener. De hulpverlener geeft adviezen en ondersteuning en helpt je vooruit.

www.slachtofferhulp.nl 
Slachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf, verkeerongeluk of calamiteit. Bent jij slachtoffer, getuige of nabestaande? Slachtofferhulp ondersteunt je op juridisch, praktisch of emotioneel gebied. De hulp is altijd gratis en in de buurt.

www.meldmisdaad.nl 
Soms wil je iets over een ernstig misdrijf vertellen zonder dat je naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat je de dader goed kent. Of om andere redenen. Dan kun je met Meld Misdaad Anoniem bellen. Zo krijgt de politie in formatie die zij anders niet zou ontvangen.

www.bureaudiscriminatiezaken.nl 
Gediscrimineerd? Ongelijk behandeld? Het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek /Waterland werkt aan het voorkomen, signaleren en bestrijden van discriminatie op g rond van bijvoorbeeld sekse, godsdienst, afkomst, leeftijd, handicap, seksuele geaardheid.

Drugs in de buurt? Meld het ons!

Weet u waar hennep gekweekt wordt? Weet u waar drugs gedeald worden? Kent u iemand die drugs dealt? Als dat zo is, da n kunt u dat melden via de website van de gemeente Edam-Volendam: www.edam-volendam.nl. Klik aan de rechterkant van de hoofdpagina op het balkje met de tekst ‘Meld het ons! Ik weet het…’. U komt vanzelf bij het meldingsformulier, waarin u kunt aangeven waar het mis gaat. U bent daarbij niet verplicht uw naam of adres in te vullen.

Waarom zou u het melden? Vaak hoort de gemeente ‘tja… dat wist toch iedereen al!’ Maar vaak weet de politie juist nog van niets. Of het kan zijn dat er te weinig aanwijzingen zijn om actie te ondernemen. Daarom doen we juist een beroep op u! Weet u het? Meld het ons! Help ons jouw omgeving veiliger te maken, voor uzelf en voor uw dierbaren!

Downloads

Belangrijke informatie over veiligheid (PDF)

Hulp nodig of vragen?