Vaccinaties

daddy

Ieder kind in Nederland krijgt inentingen om besmetting met bepaalde ziekten te voorkomen. Dat gebeurt volgens het gratis Rijksvaccinatieprogramma (RVP). In de Zaanstreek voert Jeugdgezondheidszorg van GGD Zaanstreek-Waterland de vaccinaties uit.

0-4 jaar

Jouw kind krijgt in de leeftijd van 0-4 jaar de volgende vaccinaties op het consultatiebureau aangeboden: DKTP / Hib / HepB / Pneu / BMR / Men ACWY
Bij het maken van een afspraak houdt de GGD rekening met het moment van de volgende inenting.
Voor meer informatie kun je dit filmpje bekijken of naar de RIVM website gaan.

9 jaar

In het jaar je kind 9 jaar wordt, ontvang je een oproep voor de DTP en BMR vaccinatie.

13 jaar

In het jaar dat meisjes 13 jaar worden, ontvangen zij een dubbele oproep voor de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Deze vaccinatie bestaat uit twee inentingen (met een halfjaar ertussen). Voor een zo goed mogelijke bescherming is het belangrijk dat meisjes alle vaccinaties halen.
Voor meer informatie kun je dit filmpje bekijken, of de folder van het RIVM bekijken.

Vaccinatie meningokokken jongeren

Dit voorjaar hebben jongeren in de leeftijd van 13 (die dit jaar 14 worden) tot en met 18 jaar een uitnodiging gekregen om een meningokokken inenting bij GGD Zaanstreek-Waterland te halen. In Edam-Volendam heeft 88,29% van deze tieners de prik gehaald. De anderen krijgen binnenkort een uitnodiging om in september toch nog de vaccinatie te halen. Lees meer.

Hulp nodig of vragen?