Cursus Mindfulness voor kinderen

Zomer

Heb je last van een druk hoofd? Heb je weinig zelfvertrouwen? Ben je snel boos of verdrietig? Doe mee met de Mindfulnesstraining!

Mindfulness leert kinderen te herkennen wat ze voelen in hun lichaam en dat ze naar hun gevoel kunnen luisteren. Door mindfulness leren kinderen zich te richten op het moment. Mindfulness helpt te zien dat het niet erg is als je een keer een slechte dag hebt.

In de cursus doen we stilte-oefeningen. Zo ontdekken kinderen dat er in henzelf altijd een stille plek is waar ze met hun aandacht naar toe kunnen gaan. Dit helpt in het omgaan met stress en lastige gevoelens.

De mindfulnesstraining is voor kinderen van 8 tot 12 jaar en bestaat uit 6 bijeenkomsten die wekelijks plaatsvinden van 14.30 tot 15.30 uur. De training zal starten op woensdag 27 februari 2019. Naast de bijeenkomsten voor kinderen vindt er ook een ouderbijeenkomst plaats.

De training wordt gegeven door trainers Karin Stammes en Jojanneke Moerdijk van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), werkzaam bij Lucertis.

Meer informatie of aanmelden? Mail naar jggz.edamvolendam@youz.nl.

Let op: een verwijsbrief van de huisarts of jeugdarts is nodig. De kosten van de training worden vergoed door de gemeente Edam-Volendam.

Voor wie? Wanneer Locatie
Kinderen 20 februari
14:30 tot 15:30
CJG Edam-Volendam