25 november nieuwe cursus Zwanger, gezond en fit van start

getting ready

op 25 november gaat er weer een nieuwe cursus Zwanger, gezond en fit van start


Zwanger, gezond en fit cursus op locatie: Deze cursus bereid je voor op de bevalling en het ouderschap. Je leert een goede lichaamshouding aan om klachten te voorkomen en eenvoudige ontspanningstechnieken, die je tijdens je zwangerschap en de bevalling kunt gebruiken. Ook geven we graag informatie die je kunt gebruiken om met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien en de eerste periode erna als kersverse ouder.
 

Oefenen

Actief bewegen doen we elke les, waarbij we onder andere aandacht besteden aan de bekkenbodem, goede houding en ademhaling. Je voorkomt of vermindert bekken- en rugklachten en voelt je fitter. Mocht je toch klachten hebben, dan geven we je gerichte oefeningen en advies.


De bevalling

Natuurlijk staat de bevalling zelf centraal. Wat kun je doen om de weeën op te vangen? Welke ademhaling en houdingen helpen je hier straks het beste bij? En wat is de rol van de ontspanningsoefeningen tijdens de bevalling?Ouderschap  

Voor je gevoel is het nog niet zover, maar eigenlijk ben je tijdens je zwangerschap al ouder van je ongeboren kindje. Daarom besteden we hier ook aandacht aan. Hoe kun je je partner bijvoorbeeld betrekken bij de zwangerschap en ouderschap?

 

Na de bevalling 

Na de bevalling doen we oefeningen voor het herstel van je lichaam. Ook is er aandacht voor de beleving van de bevalling, het ouderschap en ontwikkeling van de baby. Hoe verlopen de eerste weken na de bevalling? Hoe maak je contact met je baby? Wat zijn de fijne en de lastige momenten van het ouderschap?


Praktische informatie

  • In totaal 10 lessen; zeven vóór de bevalling (waarvan 1 partneravond) en drie erna.
  • De lessen duren 1 uur en 15 minuten.
  • De docent is een fysio- en mensendiecktherapeut.
  • Na de bevalling is er ook een les door een pedagogisch adviseur.


Aan te raden is te starten tussen de 26ste en 30ste week van de zwangerschap.
Vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend proberen we samen te plaatsen.
 

Kosten

In veel gevallen worden de kosten voor een zwangerschapscursus vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van je zorgverzekering en pakket. Vraag het na bij je verzekering!

De kosten zijn €45,00 (vooraf via iDEAL)

Mocht je een minimum-inkomen hebben dan kun je contact met ons op nemen voor gratis deelname aan een cursus. Bel naar: 075-6518370 of stuur ons een email cursusprenataal@ggdzw.nl 

 

Aanmelden

Heb je interesse in deze cursus, klik dan hier om je aan te melden.

Voor wie? Wanneer Locatie
Aanstaande ouders 25 november
19:00 tot 20:15
CJG Volendam